11 Ekim 2010 Pazartesi

LeZZeT CeNNettİ

http://designofcookie.blogspot.com/



Merhabalar,

Haftaya çok lezzetli bir başlangıç yapmak istedim :)


Dün muhteşem bir pasta deneyimi yaşadım ve bunu sizinle paylaşmamazlık olmaz dedim. Ben ki pastayı pek sevmeyen bir insan, hatta pastane pastalarından hiç haz almayan bir insan olarak bu pastayı yedikten sonra "bu kadar lezzetli nasıl olur" diye çok merak ettim ve işin sırrını birinci elden öğrendim.

Öncelikle tadını tarif etmeye çalışayım :) Pasta birkaç kat olarak önünüzde duruken nereden başlasam diye çatalınızı ortadan bastırıyorsunuz. Ortadaki çikolata kaplı fıstıklar kıtır kıtır ağzınızda dans ederken aradan kayan ganaj ise sizi extra keyiflendiriyor. Bu arada dikkatinizi çekerim bu pasta, normal pastane kreması ile değil ganaj kreması (en iyi kalite süt kreması ve kakao oranı %70 olan belçika çikolatası) ile yapılıyor. "Çikolata'nın tadı daha tam yerleşmemişken ikinci lokma ile bu sefer de böğürtlenin o sulu tadı damağınızı şenlendiriyor. Bunu yazarken bile keşke dün yanıma yolluk alsaydım diye hayıflanıyorum :) Yine tereyağ ve en yüksek kalite çikolata ile hazırlanmış pandispanyanın hafifliği ise bence en güzeli çünkü o çikolatanın tadını kesinlikle bastırmıyor, aksine o tadı tam keyifle yaşamanız için arkada sadece yardımcı rolü üstleniyor. Bu arada diğer bir sır ise krem şanti ya da tereyağ kreması gibi ara yağlı ve katkı maddeli ürünler bu pastada hiç kullanılmıyor.

İşin güzel yanı bazen çok lezzetli yemekler görüntü olarak kendini gösteremezler ya, aksine bu pastaların üstünde yemeye kıyamadığınız tablolar var. Yukardaki pastalardaki ayrıntıya lütfen dikkat edin. Akvaryum şeklinde pastanın cam içindeki sunumu, yarış arabaları pastasının logoların ve arabaların gerçekliği, hele ki Deniz'in kendi mutfağını yaptığı mutfak pastasındaki Kitchen Aid makinasına kadar olan ayrıntı bence mükemmel. Bence özel bir gün bile beklemeye gerek yok bu pastayı ısmarlamak için, üstünde hiçbirşey bile olmasa olur benim için :) Bu pastanın bir dilimi bile beni mest etmeye, kendimden geçirmeye yetiyor :)
Bu arada buradan Deniz'e tekrardan bu güzel pastayı bana yaptığı için teşekkür etmek istiyorum :)

Hepinize damağınızı şenlendirecek lezzetli haftalar diliyorum.

Not: Kendimi Mehmet Yaşin gibi hissettim, belki ben de gurme yazıları yazmalıyım :)

5 LoLiPoP:

deniz dedi ki...

Sıla ,
Bu anlattığın ben miyim?ağzımı toplayamıyorum şu anda kulaklarımda.Sana nasıl teşekkür edeyim ki ben,hergün iste hergün pasta yapayım sana:)

Gerçekten çok teşekkür ederim,iyi ki varsın.

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

:) Ne yalan söyleyeyim pastanın tadı hala damağımda :) Bir dahakine "yolluk vereyim mi?" diye sorarsanız direkt alırım :)
Ellerine sağlık asıl ben teşekkür ederim.
Sevgiler
Sıla

Bayram Kombesi dedi ki...

Periiii, yahu boyle ballandira ballandira anlatilir mi hic!
Bunlari okuyanlarda insan evladi, canlari ceker belki, uzaaakkk diyarlardadirlar, deniz' e ulasamazlar diye dusunulmezmi!
Ne yapicam simdi beeennn :(

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Ben de anlatırken bir dilim olsa da yesem dedim :) Sürekli hep yanımda olsa canım istese bir çatal alsam oldum :)
İstanbul'a gelince beklerim, Deniz'den rica ederim ikimize de yapar o pastadan yine :)
Sevgiler
Sıla

pinomino dedi ki...

Sevgili Sıla,
Bloguma yazdığın mesaj beni o kadar sevindirdi ki:) işlerin arasında boğulmuşken güzel düşüncelerin pofuduk mutluluk bulutları oldular benim için:)
Koskocaman öperimmm:D
sevgilerr
pinoo:D

 
Blog Template by Delicious Design Studio